La montagne de brocolis. Brokoli montanj-planina.

IMG_4812IMG_4806

D’une légèreté toutefois rassasiante, la montagne de brocolis se compose de plusieurs couches de tomates, d’oignons , de tranches de mozzarellad’oranges , vinaigre de balsamique; le tout est enneigé de parmesan.

image
Brokoli je povrće koje rado jedemo svi u porodici, moje ćerke ga obožavaju naročito moja starija ćerka koja u većini slučajeva voli da jede sirovi brokoli. S’obzirom na to da štiti od infekcije izazvane bakterijom ( helikobakter pylori) i služi kao prevencija od carcinoma, veoma često ga pripremam i to na različite načine.

image
Ovog puta sam ga pripremila kao salatu sa sirom parmesan (parmezan). Za ovu salatu će vam biti potrebno: 1 veća glavica brokolija, 1veći paradajz, 1 crni luk, 1 crveni luk, jedan sir mozzarella isečen na tranševe, 1-2narandže, sirća balsamique ( balzamikovog sirca) bibera, muškantnog oraha i 100 gr parmezana .
image
Brokoli cete poširati u slanoj kipućoj vodi, (2kašike krupne morske soli), ne predugo, najviše tri minuta, odmah posle kuvanja stavite ga direktno u hladnu vodu da bi se prekinuo proces kuvanja i pustite da teče voda po njemu dok se ne ohladi. Kada se ohladi procedite ga dobro, da nema vode u njemu i kao takav brokoli ce biti spreman za vaše kreacije. Poslužite se mojom idejom ili osmislite vasu originalnu salatu. Prijatno!
image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s