Parfait glacé -chocolat-bananes. Ledeni parfe od  banane.

image

image

Ledeni parfe, francuski klasik koji je veoma često na trpezi svakog Francuza.Po ukusu i sastavu dosta je sličan nezaobilaznoj letnjoj poslastici -sladoledu, tako da je idealan za letnje vrućine, što ne znači da ga ne možete pripremiti i u hladne dane.Veoma brzo i lako se priprema.

image

Recept za koricu:

3jajeta

4kašike šećera

6 kašika brašna

50 gr putera 

100 gr crne čokolade

image

Recept za beli deo:

250gr šlaga u prahu

200ml hladnog mleka

4kašike maskarpone sira

50gr crne čokolade

2 banane

image

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom,dodati brašna,otopljenog putera i čokolade dobro sjediniti žicom a zatim špatulom , sipati u plek koji ste posuli kristal šećerom i stavite u rernu da se peče na 250 stepeni 15 minuta. 

image

Šlagumutiti sa mlekom,dodati maskarpone sir,sjediniti dobro sa šlagom. Šlag podelite na dva dela u jedan deo dodajte čokoladu koju ste otopili na pari,sjediniti sa smesom te pripremite parfe u modli koju ste odabrali po vašoj želji za oblik.image

Stavite jedan deo umućenog belog  šlaga,zatim bananu isečenu na kolutove,te drugi brao  deo šlaga pa bananu i na kraju koricu koju ste isekli u obliku kruga.Stavite kolač na par sati u zamrzivač da se stegne i nakon toga možete uživati u njegovim  čarima.

image

Recette pour la genoise:

3 oeufs

4càs de sucre semoule

6cás de farine

50gr de beurre

100gr de chocolat noire


image

Recette pour la partie blanche:

250gr de la chantilly deshidratee

2ooml de lait

4càs de mascarpone

50gr de chocolat noire

2bananes

image

Preparation de la genoise:

Dans la bole de votre robot mettre du sucre et des oeufs,les faire blanchir,ajouter la farineduchocolat et du beurre fondu,bien delicatement incorporer àl’aide du nfouet ,verser dans la plaque parsemer du sucre semoule puis faire cuire á 25odėgres 15minutes.

image

Preparation de chantilly :

Dans la cuve de votre robot mettre de la chantilly en poudre,verser du lait progresivement et la faire monter. Ajouter du mascarpone,bien incorporer àl’aide d’un fouet.Partager en deux et dans une partie verser du chocolat fondue.

image

Montage:

Dans le moule mettre d’abord la partie blanche puis des bananes couper en rondelles,puis la partie en chocolat ,des bananes et finir avec la genoise.Une fois finie la montage mettre parfait en congelatore quelques heures et puis la servir.


image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s