Macaron aux framboises. Macaron sa malinama.

Macaron aux framboises. 

  Recette: 3blanc d’oeuf, 

50 gr de sucre semoule,

 200 gr de sucre glace,

 1cac rasée de cannelle 

et 110 gr de poudre d’amande.

 200′ au four, 12-14 min.Macaron ( makaron) sa malinama, frangipane( franžipan) masom i šlagom. Francuski klasik , retko ko ga ne voli. Najčešće se prave kao mali okrugli kolačić i  sa ukusom čokolade, vanile, karamele, pistaća, jagoda, malina, bosiljka, borovnice ….Ja sam ga ovog puta pripremila kao veliki okrugli kolačić.
.

image

Recept:
3 belanca
50 gr kristal šećera
200 gr šećera u prahu
110 gr bademovog brašna
1 kafena kašičica cimeta.

image

Priprema: bademovo brašno ako je krupno treba prosejati, pa dobro sjediniti sa šećerom u prahu. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca stavite u posudi od vašeg miksera, umutite ih penasto, pa počnite postepeno sa dodavanjem šećera uz neprestano mućenje. Kada belanca budu čvrsto umućena dodajte bademovog brašna koje ste sjedinili sa šećerom, dobro sjedinite sa belancima uz pažljivo mešanje.

image

Ako želite da vam macarons budu u boji dodajte nekoliko kapi prehrambene boje. Smesu stavite u poslastičarski fišek i dresirajte ih na papiru za pečenje, posipajte ih prah šećerom i ostavite ih da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi, da bi se stvorila korica po njima. Pecite ih u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 12-14 minuta.

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s