La salade taboulé .Salata tabule.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Salata tabule se po originalnom receptu koji dolazi iz Sirije i Libana pravi od vrste žita bulgur- boulghour , peršuna i mente sa maslinovim devičanskim uljem i sokom od limuna. U ovakvom obliku u kom sam je ja napravila je jedna od najpoznatijih salata u Francuskoj. Nije komplikovana za spremanje, veoma je ukusna i energetski bogata.
Recept: 500gr smula ( sitna mala zrnca),

400 ml vode, 

300gr sirovog paradajza, 

1o0ml devičanskog maslinovog ulja, 1glavica crnog luka, malo suvog groždja,

 malo zrna kukuruza

 1crvena paprika

 1zelena paprika

 1manji krastavac
1veza persuna

menta, so i biber.
Za vinegret vam je potrebbo maslinovodevičansko ulje, sojino ulje, sok od limuna, soli i bibera.

Vinegret ćete pripremiti tako što ćete sve sastojke staviti u činiji i dobro sjediniti žicom. 

Priprema salate:
Smul staviti u činiju i preliti vodom, maslinovim uljem, sokom od pola limuna, posoliti i pobiberiti. Dobro promešati i ostaviti da stoji dok ne nabubri. Za to vreme iseckati sve ostale
namirnice koje ćete dodati smulu.
Paradajz , krastavac, papriku i luk na sitne kockice. Peršun samleti u
blenderu. Kada smul omekša, dodati ostale namirnice i do serviranja čuvati u frižideru.Vinegret ćete staviti u salati pre nego što je servirate u ciniji i mentu kao dekoraciju.

Recette: 500gr de semoule, 

400ml d’eau,

 1o0 ml de huile d’olive vierge

 300 gr de tomates, 

1 oignon paille

1concombre

1 poivrone rouge

1 poivrone vert

 un peut raisins secs, 

de maïs, 1poivron rouge,  

1botte de persil, quelques feuilles de la menthe, 

jus de 1  citron.
Vinaigrette : jus de citron en peu, huile d’olive, huile de tournesols, sel, poivre.
Mettre la semoule dans un saladier, verser d’eau, jus de citron, huile d’olive, sel, poivre, bien melanger et laisser bien imbibée la graines de semoule. Épluchet, laver et ciseler oignon, couper les tomates en deux,les epepines et couper la en des.Éplucher le concombre , couper en deux , epepines le et couper en dès. Laver et couper le poivron en dès. Hacher persil dans hachoir, ajouter dans saladier toute  les ingrédients. La menthe et  la vinaigrette rajouter en moment de dressage de la salade.

Publicités

6 réflexions sur “La salade taboulé .Salata tabule.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s