Riz au lait avec caramel au beurre salé . Karamel sutlija sa slanim karamelom.

image

image

image

Recept:
300 gr integralnog pirinča
1,2 litra vode,
500 ml koncentrovanog mleka,

150 ml običnog mleka,

150 ml kokosovog mleka,

Za karamel vam je potrebno:
150 gr kristal šećera
30 gr putera
250 ml tečne pavlake
prstohvat krupne morske soli.

image

Priprema:
Pirinač očistite ako je potrebno, operite ga u hladnoj vodi,dovoljno je samo jednom. Dublju šerpu napunite vodom dodajte pirinač , i stavite ga da provri na jakoj vatri. Kada provri smanjite temperaturu i pustite da se kuva na tihoj vatri dok voda ne ispari. Pri kraju dodajte šećera po ukusu. Zatim pomešajte sve tri vrste mleka, dodajte u pirinač i pustite da se kuva još koji minut.

image

Sklonite šerpu sa sutlijom sa vatre pa pripremite karamel.

Stavite da se šećer polako otapa u šerpici na tihoj vatri. Nelojte ga lešati samo s’vremena na vreme okrenite šerpicu i pustite da se šećer karamelizuje( postane tečan i dobije karamel boju). Kada se napravi karamel dodajte putera, pustite da se otopi pa sklonite šerpicu sa vatre. Dodajite postepeno tečnu pavlaku uz beprestano mešanje,( pazite da se ne izgorite jer prilikom dodavanja pavlake katamel pršti sa strane) zatim šerpicu vratite na šporet, pustite da provri uz neprestano mešanje.Sklonite sa vatre sačekajte da se malo ohladi pa prelijte preko sutlije.

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s