Quiche lorraine. Kiš loren.

image

image

U Francuskoj postoji nekoliko vrsta kiseva. Jedan od najpoznatijih je kis loren, koji je dobio naziv po regionu u kome je nastao(Lorraine ). Inače neki su dobili nazive po oblasti u kojoj su nastali, a neki po sastojcima-namirnicama od kojih se prave. Osnovni sastojci za kiš loren su sledeci: šunka, dimljena slanina i dimljena šunka (serrano) ili šunka iz  Parme), koja se stavi kao dekoracija, odozgo, pre nego sto stavite kis da se peče. Kora za kis se pravi od sledećih sastojaka:

image

image

image

240-250 gr brašna, 120 gr putera, jedno celo jaje, 10-15ml vode u zavisnosti koji je tip brasna i malo soli (prstohvat).

image

image

image

Preliv za kiš cete napraviti tako što ćete blago umutiti 4 jajeta ( ne previše, dodati 250 ml tečne pavlake 150 ml mleka, malo soli i bibera. Kada poredjate sve sastojke, prelijete odozgo prelivom, poredjate nekoliko tranševa šunke za dekoraciju (Serano-Parma) posipajte rendanim kačkavaljem i stavite da se peče.

image

image

Pečenje se odvija na 160′ sat vremena. Moze se peci i na jačoj temperaturi  ako žurite ali tada nije ista tekstura preliva – nije dobro sjedinjena – kompaktna, vise je rastresita.

image

Ako žurite pecite ga na 220′, 40 minuta. Prijatno.

image

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s