Tatin salée . Slani tatan.

Tart tatan je najpre nastao u slatkoj verziji, kao što sam vec pisala u prilogu o slatkoj verziji tatana. Secate se… Napravila ga je jedna od sestara Tatin-Tatan , ne vodeći računa o receptu. Ona je u sezoni lova , u nameri da ugosti najbolje sto moze svoje goste – lovce, u njihovom hotelu, i ne sluteci,

image
kreirala jedan od najpoznatijih recepata u Francuskoj, a i šire.
image
Tatan je kao jelo interesantan ,jer se može praviti od potpuno novih namirnica ili od ostataka hrane, koje imate u frižideru.
Za ovaj tatan koji sam ja pravila vam je potrebno: 1 korica lisnatog testa ili korica za kiš, 2 glavice srednje veličine crnig luka, 1/2 prazi luka, 1/2 zelene tikvice,1 manja šargarepa, 350-400 gr mlevenog goveđeg ili svinjskog mesa, 1 plavi paradajz, 4 crvene paprike, 200 gr kuvanog integralnog pirinča.

image
I kod slane i kod slatke verzije je bitno ,da se prvo karamelizuje šećer u pleku u kome ćete peći tatan.
image

image

Na vama je da odaberete sastojke od kojeg ćete praviti slani.image

image
image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s