Cheesecake multicolore. Čizkejk multikolor.

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Čizkejk pečeni ili ne,  je kolač koji se veoma često nađe na našoj trpezi. Krckavi ukus keksa preliven mirišljavim puterom, slatko –  kiselkasti ukus rumenih jagoda, kivija, oporih klementina sa dodatkom crvenog voća neponovljivi spoj ukusa.


Za pripremu vam je potrebno:

250 gr keksa spéculoos ( spekuloz)

125 gr otopljenog putera

 500 gr sira ( ja sam koristila sir koji je po gustini sličan našem kiselom mleku, a vi nađite odgovarajuću zamenu jer ne znam da li ga ima u našim prodavnicama. Po mom mišljenju možete koristiti naše kiselo mleko)

200 gr rikota sira

imagePriprema: 

Želatin  pripremite prema uputstvu na kesici :(sve tri kesice želatina stavite u činiju, prelijte mlakom vodom i ostavite da nabubri

Želatin koji ja koristim je količine 6gr. I za tu količinu su potrebne 2 supene kašike vode.

Puter otopite, keks izmrvite na male kimadiće,stavite ga u činiju odozgo prelijte puterom , dobro sjedinite rukama i smesu prenesite u plek koji ima pokretno dno. Plek stavitz u frižider da se korica stegne. Za to vreme pripremite smesu od sireva. Stavite sireve u činiju , dobro ih sjedinite mešajući žicom.Odvojite u jednu manju činiju ty istu smesu sa sirevima zagrejite je te dodajte nabubreli želatin , dobro sjedinite mešajyći, da se potpuno otopi te tako pripremljen želatin sipajte postepeno  u činiji sa sirom blago mešajući žicom.  Izručiti na već pripremljenu koru i staviti u frižideru da prenoći  da se dobro stegne. Sutradan ukrasiti čizkejk voćem po vašem izboru.

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Recette pour la croute:

250 gr de spéculoos 

125  gr beurre fondu.

Pour la partie blanche 

500 gr de fromage blanc

200 gr de fromage ricota

3 sachets de gelatine en poudre

Preparation:

Dans un saladier faire dissoudre le gelatine avec 6 cà soupe d’eau tiède et mettre de côté.

Faire fondre le beurre au micro-ondes. Écraser les biscuits spéculoos en petits dés, verser le beurre dessus,  bien melanger à la main, entasser la préparation  dans une plaque amovible et placer au frigo pour que ça se fige. Dans un saladier melanger  le fromage blanc et  le ricota à  l’aide d’un fouet. Mettre dans un saladier 6 càs de preparation, faire chauffer, ajouter la gélatine , bien mélanger, lorsqu’elle est complètement fondue, ajouter le mélange progressivement dans la préparation en mélangeant à l’aide d’un fouet. Une fois incorporés, verser la préparation sur la croute, placer la plaque au frigo (elle doit y rester jusqu’au lendemain). Le lendemain décorer le cheesecake avec les fruits de votre choix.

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