Potage de légumes. Potaž od povrća( brokoli, boranija…)

image
Podržite parolu : »Jedite pet povrća i voća » svakog dana, to je ono što će biti najbolje za vas.

image
Potage ( potaž), velouté (velute), su vrste supe koje su veoma zastupljene u francuskoj kuhinji, koje možete pripremiti veoma brzo i lako i bilo kojom kombinacijom povrća.

image
Pošto se ovde ,u Francuskoj već nekoliko godina unazad vodi kampanja na sredstvima javnog informisanja, pod parolom: »jedite 5 povrća i voća svakog dana », ja veoma često pripremam potaž, kako bih na što bolji način primenila ovu parolu za zdravim životom.

image
A posto je ovog meseca domaćica Kata, sa blog-a « Katin špajz », izabrala , po meni, veoma interesantnu temu (brokoli-karfiol), ja sam odlučila da vam se predstavim ovim energetski bogatim potaž-om.

image
Za potaž će vam biti potrebno: 1 crni luk, 1 šargarepa, 1 paškanat, 1manji krompir, malo zelene boranije, 1paradajz, perca jednog prazi luka,1 zelena tikvica, malo spanaća, i ako kojim slučajem imate bilo koju vrste zelene salate( iskoristite njen koren sitno iseckan) i ubacite u salatu, 1/2 brokolija, himalajska so i mešavinu belog i crnog bibera.
Za dekoraciju: crvena paprika, sir comté (konte).

image
Stavite svo povrće da se kuva u isto vreme, posolite, pobiberite i kada bude kuvano umutite u blenderu ili štapnim mikserom. Na kraju dodajte 3 supene kaśike slane pavlake i pre služenja sir comté (konte) sečen na listiće, posipajte po potažu.
I naravno, hvala Nikolini sa blog-a « U slast », na kulinarskoj igri « Ajme, koliko nas je ».

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s