Millefeuille-Napoléon. Milfoj-Napoleon

Jedan od najpoznatijih francuskih kolaca, koji je nastao daleke 1651 godine po receptu François- de la Varenn-a i jos uvek traje. Obicno se pravi od tri sloja lisnatog testa i poslasticarske kreme, sa dodatkom umucene tecne pavlake. Odozgo se pre-

image

krije ili secerom u prahu ili se uradi glaçage royal. Ja sam ovog puta kolac napravila sa dva sloja lisnatog testa i poslasticarskom kremom , uz dodatak umucene tecne pavlake.
Evo i nekoliko slika.

image

image

image

image

imageRecette: 2 feuilles de pâte feuilletée,  pour la crème pâtissière : 1,25o ml de lait, 100gr de preparation pour la crème,  3 cas de farine et 3 cas de sucre et 250 mil de la creme fleurette.

image

Recept: 2diska lisnatog testa koje cete peci na 180-200 ali tako sto testo stavite u plek a odozgo pritisnete drugim plekom da ne naraste puno. Pri kraju pecenja posipate secerom da bi se kora blago karamerizovala. Za poslaqticarsku kremu:image

1,250ml mleka, 100gr preparacije za kremu -puding , 3 kasike brasna ,  3 kasike secera i 250 ml tecne pavlake. Ovog puta sam kremu pravila brzim postupkom, sledeci put vam donosim recept kako da je sami napravite.image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s