Poires Belle Helene .Kruske « lepa Jelena. »

Desert « lepa Jelena » je takodje
jedan od najpoznatijih , koji je nastao daleke 1864 god i sa malom izmenom jos uvek je na francuskim trpezama. Kreirao ga je francuski šef Georges Auguste Escoffier, a dobio je naziv po opereti  lepa Jelena, (kompozitor Offenbah) koja je te godine ostvarila veliki trijumf u evropi. Veoma brzo i lako se sprema. Po prvobitnom receptu kruske se posiraju u sirupu i preliju otopljenom crnom (70 posto kakao) cokoladom. U danasnje vreme se spremaju na isti nacin samo sto se serviraju sa sladoledom od vanile ili umucenom tecnom pavlakom

image
Ja ih ovog puta nisam prelivala cokoladom vec punila.

image

image

image

<a href="http://mesfoliescul
image

inaires.files.wordpress.com/2015/12/fb_img_1450130275778.jpg »>image

image

image

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s