Petite rosace aux grattons de porc. Ružice sa čvarcima.

image

image

Bilo da su ružice ili pogačice jednako će vas oduševiti svojim ukusom. Nisu zahtevne za pripremu,  ne traže puno vremena tako da ćete uživati u njihovom mešenju.

image

image

image

image

Ja sam ih mesila po ovom receptu: 

1 kg brasna,

 500gr mlevenih čvaraka

250 ml mleka,

 250 ml mineralne vode,

 1 kašičica soli

1kašičica šećera, 

30 gr pekarskog kvasca,

 2jajeta,

 2 kašike masti ili putera

začinsko provansalsko bilje

šunka iz Parme( vi možete upotrebiti bilo koju šunku ili listiće suve slaninice).

Priprema:

Sjedinite vodu i mleko i zagrejite ih  da budu mlaki, stavite kvasac i šećer  i sačekajte da kvasac nadodje ( da se otopi– u vodi) i na kraju dodajte soli.  U posudi u kojoj  ćete mesiti stavite brašna , napravite udubljenje po sredini , dodajte samlevenih  čvaraka, penasto umućenu mast, soli,  ležerno umućena   jaja te zamesite  testo. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da naraste. Kada testo nadodje premesite ga  i ostavite ga da još jednom naraste. Nakon toga stavite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte ga u loptu , istanjite oklagijom i pustite mašti na volju….Na vama je da odlučite kako ćete ih oblikovati, ja sam ih pravila u obliku cvetovaružica, u svakom slučaju bilo kako da ih oblikujete biće fantastično ukusne.

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s