Tarte aux fraises. Tart sa jagodama.

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Pour cette tarte j’ ai réalisé un panier de pâte cuire dans four. Il s’agit de pâte sable pour la quelle je vous ai deja posté la recette( sablés de Noël ). Après la cuisson de panier j’ai l’ai remplir avec la crème patissier et dessus j’ai garni avec des fraises.
Recette pour la creme patissier: 
1l de lait, 
8 jaunes d’oeufs, 
200 gr de sucre, 
150gr de farine, 
1gousse de vanille. 
Preparation:
clarifier les jaunes d’oeufs, blanchir les jaunes avec le sucre, ajouter la farine, verser une partie du lait bouillante sur le melange, l’incorpore à l’aide d’un fouet. Verser l’aparaille sur le lait restant et melanger ensemble dans la sauteuse.Porter le malange à l’ébullition sans arrêter de remuer et laisser bouillir 2 minutes. Recette pour la crème pâtissier j’ai trouvé dans le livre ( cuisine de référence

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Za ovaj tart sa jagodama sam napravila korpu od testa i ispekla u rerni. I zaista sam sigurna, da kada jednom probate tart sa jagodama, da ćete umu se uvek vraćati, jer spoj poslastičarske kreme i jagoda daje fantastičan ukus. Za korpu možete upotrebiti bilo koje testo, samo je bitno da u sebi nema puno kvasca, jer će narasti previše i izgubićete formu. Ja najčešće kao testo koristim pâte sablée ( sipkavo testo) ili testo koje zamesim za kruasone ( recept sam već publikovala, uz sliku sa kruasonima). Kada se korpa
ohladila napunila sam je
poslastičarskom kremom i
odozgo poredjala jagode.
Recept za poslastičarsku kremu: 750ml
mleka,
150gr secera,
160 gr brašna
6 žumanaca i vanila.
400ml mleka sa 70 gr šećera staviti da provri, kada provri smanjiti vatru.
Žumanca umutiti sa preostalim šećerom, dodati preostalo mleko i brašno i uzavrelo mkeko sipajte u žumanca uz neprestano mešanje. Kremu ponovo vratite u šerpi , i kuvajte kremu na g hoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Kada se vaša krema ohladi garnirajte korpu kremom i voćem, stavite u frižider da se ohladi i sačekajte jedno izvesno vreme da sve to stasa, da bi ukus
bio potpun i vaša čula uživala.

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