Moussaka .Slana ( musaka) torta.

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Moussaka à la viande hachée et pommes de terre .
Recette: 600 gr de pommes de teres, 400 gr de la viande hachet, 2 oignons, 1 echalote, 1carottes, 1/2 poireaux, paprika, 1/2 courgettes, sel et poivre selon vous goût.
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Faites revenir oignons et carottes dans une casserole, rajouter du sel, du poireaux, mijoter en peu, rajouter du courgettes, paprika et la viande hachée, mijoter en peu , laisser casserole hors de feu à refroidir. Éplucher pommes de terres, couper la en lamelle, faire cuire dans l’eau bouillante salé, pas trop.

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Dans une casserole mettez une couche de pommes de terres, préparation avec la viande, jusqu’à la fin, rajouter 2 tasse ä café d’eau , faire cuire dans four 10 minutes.

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Dans un saladier, battre 2 oeufs, rajouter, 200 ml de lait, verser sur moussaka, et retourner la casserole dans four encore 15 minutes. Votre moussaka est prête à être dégusté.

Ovog puta sam musaku napravila na malo drugačiji način, i u drugačijem obliku. Nekako mi je dosadilo da je pravim uvek na isti način. Tako da sam je zamislila kao slanu tortusa krompirom i mlevenim mesom.
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Recept: 600 gr krompira, 400gr mlevenog mesa, 2 crna luka, 1 šargarepa, 1 ešalot, (luk koji se vidi na slici)1/2 prazi luka, 1/2 zelene tikvice, aleve paprike, soli i bibera po ukusu. Prodinstajte crni luk sa šargarepom, dodajte krupne morske soli, kada luk dobije staklastu boju a šargarepa malo omekša dodajte prazi luk, dinstajte još malo, pa dodajte tikvice alevu papriku ,bibera i mlevenog mesa. Šerpu sklonite sa vatre a vi pripremite krompir. Oljuštite ga, iseçite na lamele i obarite u slanoj vodi. U šerpi redjajte ovim redom: krompir, smesu sa mesom dok ne utrošite sve namirnice. Prelijte musaku sa dve šoljice vode i stavite u rernu 10-tak minuta. Za to vreme umutite 2 jajeta dodajte 200 ml mleka , prelijte musaku i vratite u rernu još 15-tak minuta.

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