Pain aux noix et romarin.Hleb sa orasima i ruzmarinom.

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Hleb sa ukusom oraha i mirisom ruzmarina je nešto što će dugo ostati u vašim čulima mirisa i ukusa,tako da cete veoma često imati želju da ga spremate.

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Nama se jako dopao, naročito ukus pečenog oraha i opojni miris pečenog ruzmarina.

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Recept:300gr pšeničnog brašna, 100gr heljdinog brašna, 50 gr ražanog brašna, 300 ml vode, 8 gr pekarskog kvasca, 7 gr suvog kvasca, 1kafena kašičica šećera, 1,5 soli, 1supena kašika belog sirća. U mlakoj vodi staviti kvasac i šećer i sačekati da se kvasac otopi. Pomešati sve vrste brašna, umesiti testo vodom u kojoj ste dodali sirca i sačekajte da naraste. Kada testo naraste premesite ga još jednom i sačekajte da naraste. Posle drugog narastanja, vaše testo će biti spremno za oblikovanje. Pecite na 250′ 25 min.

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Recette :320 gr farine de blé, 100gr farine de seigle, 50 gr de farine de seigle, 300ml d’eau, 8 gr de levure de boulanger ,1cac de levure déshydratée, 1cac de sucre, 1,5 cac de sel, 1 cas de vinaigre.
Tiedir d’eau mettre du sucre, levure déshydratée à dissoudre dans l’eau. Mélanger toute les sortes de la farine dans un saladier, rajouter de sel, verser d’eau avec levure et pétrir avec la main pou rendre la pâte très lissé. La pâte doit être homogène. Mettre en boule et laisser doubler de volume dans un endroit tempéré. Faire cuire à 250′ 25 min.

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