Roulé à la farine de maïs et polenta. Slani rolat sa palentom i kukuruznim brašnom.

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Predjelo koje obično pravim za našu slavu, kada se desi u posne dane. Veoma ukusno a ne zahteva puno vremena.

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Dopadne se čak i onima koji ne vole ni palentu ni kukuruzno brašno.

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Za beli deo: 500ml vode,150 ml mleka, (sojinog -pirinčanog )kada je posno, 1kašika masti, ili putera(margarina, ako je posno),200gr kukuruznog brašna i 2 kašike kiselog mleka, kada kačamak bude kuvan.

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Za žuti deo-palenta: 300ml vode,140 gr palente ,4kašike devičanskog maslinovog ulja i 16 gr putera( margarina), kada je posno.

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Entrée que je prepare souvent pour le St patron de ma famille : St Georges .
Pour la partie blanche il vous faut: 500ml d’eau, 150 ml de lait, (de soja ou riz), 1cas de saindoux de porc ou ( beurre, margarine ),200gr de farine de maïs, rajouter 2cas de yaourt grec après la cuisson.

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Pour la partie jaune : 300ml d’eau, 140 gr de polenta, 4 càs d’huile d’olive, 16 gr de beurre ou margarine. Étaler la pâte sur un film alimentaire, l’une sur l’autre, farcir, rouler, bien serer et garder dans frigo pour que le roulé durcisse bien.

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