Poivrons farcis à la viande hachée et potiron. Paprika punjena mlevenim mesom i bundevom – tikvom.

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Poivrons farcis ou choux farcis ce sont des plats préférés chez nous. On les farcis à la viande – riz ou au legumes. C’est fois j’ai les farcis à la viande en rajoutant un peut de potiron.
Pour poivrons farcis il vous faut:
10 poivrons fraîches
600 gr la viande hachée (porc ou boeuf )
100 gr riz complet cuit ( dans l’eau salée bouillante , 1 tasse de riz3, 1/2 tasse d » eau)
3  oignons paille la taille moyenne
100 gr poireau (blanc et vert)

celeri en branch 
1 grosse  carottes

Sel, poivre

2 càc de paprika

Quelques des de potiron

1 oeuf battu 

50   ml   huile d’olive.

1/2 courgette verte 
20 morceaux potiron pour mettre dessus. 
fromage râpé

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Preparation:

Èplucher, laver et couper l’oignons en lamelles. Éplucher,  laver et couper  la carotte en dès . Laver et couper poireau en dès . Laver, couper des extrémités de courgette et la couper en dès. Laver et couper céleri  en dés.

Dans une casserole assez profonde faire chauffer la matière grasse la quelle vous avez choisi, à fou doux, ajouter l’oignons, la carotte et dse de celeri, les faire suer, saler,  poivrer, ajouter  des poireau et du courgette, les faire revenir , ajouter la viande, la faire cuire un peut, ajouter du riz laver, mijoter la farce quelques minutes, bien incorporer les ingrédients et laisser la farce  à tiédir.  Lorsqu’elle devient tiède ajouter un oeuf battu.

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Faire farcir les poivrons, les mettre dans une casserole ou une plaque,   les fermer au morceaux de potiron, parsemer du fromage râpé . Avent   de les mettre au four ajouter une tasse de café d’eau et les faire cuire dans un four à  250 degrés. 

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Za punjene papriku vam je potrebno:

10 većih crvenih babura

600 gr mlevenog mesa 

100 gr obarenog integralnog pirinča

3 crna luka srednje veličine

100 gr prazi luka

1 šargarepa

1/2 zelene cukini tikvice

1 umućeno jaje

50 ml maslinovog devičanskog ulja

Krupne morske soli

2  kafene kašičice aleve paprike

Crnog bibera po ukusu

Provansalskog začinskog bilja

Nekoliko parčadi tikve

Rendani kačkavalj

20 parčadi tikve kojim ćete zatvoriti paprike pre pečenja.


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 Priprema:

Luk oljuštite, operite u hladnoj vodi, isecite ga na sitne kockice. Praziluk isecite po dužini stabla,  operite,naročito vodite računa da ga dobro operete između listova jer se ty uvek zadrži pesak, te ga isecite na kolutove. Šargarepu oljuštite ekonomom( specijalni nož za ljuštenje voća i povrća- mnogo manje otpada).  Isecite je na kockice. Tikvicu operite isecite je takođe na kockice. Struk i listove celera operite u hladnoj vodi  te ga isecite ga na sitne kockice.  Kada svo povrće pripremite stavite ulja u šerpi da se zagreva te dodajte najpre crni luk , šargarepu i celer, prodinstajte ih,dodajte soli,  kada šargarepa omekša dodajte prazi luk i tikvicu. Dinstajte povrće da omekšaju , zatim dodajte mesa , aleve paprike, bibera te  upržite ga nekoliko minuta, zatim dodajte obareni pirinač, soli , bibera ako je još potrebno i provansalskog začinskog bilja. Sklonite šerpu sa vatre da se fil prohladi. Umutite jaja i dodajte u fil. 

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 Punite paprike di vrha ne pritiskajući ih previše, te ih zatvorite kockicama bundeve i posipajte rendanim kačkavaljem. Pecite ih u rerni na 250 stepeni. 

Napomena: pirinač obarite u slanoj kipućoj vodi razmera je : jena šolja pirinča 3, 1/2 šolje hladne vode.

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