Quiche au potiron, epinards et fromage feta.Kiš od duleka, spanaća i feta sira.

image

Iskoristite sezonu tikava i pripremite vitaminski bogati kiš

Recept:

Kora za kiš

Feta sir

Spanać

Paradajz sitno seckani za dekoraciju

Soli

Bibera

Preliv:

4-5 jajeta zavisi od veličine plek, ja sam upotrebila 4

200 ml slane tečne pavlake

150 ml mleka

Soli

Bibera

image

Recept za koru:

250 gr brašna, tip 45

150 gr putera

1 jaje

100 ml vode 

Soli

Priprema: 

Brašno za koru stavite u vanglu napravite udubljenje u kome ćete staviti omekšali puter sobne temperature, dodajte soli , umućeno jaje, te umesite testo. Ako je potrebno, ako vidite da je previše tvrdo , dodajte ono malo vode.  Na pobrašnjenom stolu izručite testo koje ste umesili , te ga razvijte oklagijom velične vašeg pleka a debljine 3 cm.  Istanjenu koru uz pomoć oklagije (urolajte  oklagijom) prebacite ga u plek tako da dobro prianja yz dno i stranice pleka. 

image

Vrhom tankog noža izbodite koru po dnu na nekoliko mesta da se ne bi digla u toku pečenja, te garnirajte kiš.  Najpre stavite spanaća, zatim feta sira, tanko sečene kriške duleka, sitne kockice paradajza , te kiš prelijte prelivom. A njega ćete pripremiti na sledeći način:

Jaja ymytite ležerno, dodajte pavlake , sjedinite  sa jajima, te dodajte mleka, soli i bibera. Ne mutite previše. Prelijte kiš , stavite ga u rerni , te ga pecite na 180 stepeni 40-45 minita. 

image

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s