Saumon caramélisé. Karamelizovani losos.

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Il vous faut: 4 -5 pavot de saumon ça dépend vous êtes combien dans la famille , un peu d’ huile d’olive, blanc de 1 poireau, 1 tomate fraîche, sel, poivre, épice de poissons, persil frisé, l’aneth, 1 citron, non traité , quelques feuilles de basilique, persil frisé.

Pour la sauce pour carameliser le saumon: 2 càs de miel d’acacia, 2 càs de sauce soja pour poisson, 1 càs de vinaigre de balsamique, jus de 1/2 citron non traité ,1 càc de moutarde.

Dans une casserole mettre du miel, faire fondre , ajouter la sauce soja, du vinaigre de balsamique, faire cuire lorsque la sauce devient épaisse, retirer du feu, ajouter de la moutarde et le jus de citron, bien melanger. Verser le saumon par dessus.

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Disposer des pavots de saumon dans une plaque huilee avec huile d’olive, mettre dessus du saumon, des tomates coupées en dés, les blancs de poireaux couper en lamelles, saler, poivrer, parsemer d’épices de poisson, à la fin disposer le citron couper en lamelles, et du persil haché. Mettre dans un four préchauffé 15-20 minutes à 250` .
Décorer votre saumon avec du persil frisé et des tomates.

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Karamelizovane potkovice sreće, u slano -slatkom sosu, na vašem stolu.
Neko voli kombinaciju slano-slatko, neko ne. Meni se dopada ovakav način pripreme jela i veoma često se na našoj trpezi nađe neka takva kombinacija. Za karamelizovane potkovice sreće, vam je potrebno: 4 ili više parčadi lososa ( zavisi koliko vas je u porodici), 1 neprskani limun, 1 prazi luk (beli deo), 1 sveži paradajz, peršun frizirani, nekoliko listova bosiljka, soli, bibera, mirođije i začina za ribu, o kome sam pisala u prethodnom post-u( od kojih začina se sastoji).
Za karamel sos vam je potrebno: 2 supene kašike bagremovog meda, 2 supene kašike soja sosa za ribu, 1 supena kasika balzamiko sirća, 1 kafena kašičica senfa, sok od 1/2 neprskanog limuna.

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Stavite lososa na pleku koji ste podmazali devičanskim maslinovim uljem, isecite paradajz na kockice ,prazi luk na sitne male lamele, posipajte po parčadima lososa, posolite, pobiberite, stavite začin za ribu, stavite kriškice limuna odozgo i sitno seckani peršun. Ovako pripremljenog lososa stavite u rernu da se peče15-20 minuta, losos ne treba da bude previše pečen, postaje suv posle dugog pečenja.
Sos ćete pripremiti na sledeći način: sipajte med u jednu malu šerpu, pa zagrejite na šporetu , dodajte soja sosa i balzamiko sirća. Sklonite sa vatre dodajte soka od limuna i senfa i tako pripremljen sos prelijte preko pečenog lososa i dekorišite ga listovima bosiljka i sitno sečenim paradajzom. Prijatno.

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