Pizza- pâte magique. Pica- magično testo.

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À chaque fois que je prépare de la pizza, j’essaye de trouver une pâte idéale. Une pâte douce, moelleuse, en même temps croustillante , le genre d’idéal que j’ai en tête. Et cette fois j’ai trouve ma pâte à pizza idéale.

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Recette: 1, 100 kg de farine de blé,
500 ml d’eau plate,
100 ml d’huile d’olive
30 gr de levure boulangère,
2 œufs
1 pot de fromage blanc (130gr)
1 sachet de levure chimique,
2càc de sel,
1càc de sucre,

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Preparation:
Dans un récipient faire tiedir l’eau, ajouter le sucre, delayer la levure dans l’eau, et mettre de côté.
Faire tiédir le fromage blanc au micro-ondes.
Dans un saladier mettre la farine, ajouter la levure chimique bien incorporer avec la farine, faire un puit, ajouter l’huile, les œufs légèrement battus, le sel , le fromage blanc, verser l’eau et puis pétrir la farine à la main en faisant soulever partiellement la farine pour ramener le dessous vers le dessus. Faire une boule. Inutile de laisser reposer la pâte.
Pour une pizza il vous faut environ 250 gr de pâte. Vous pouvez laisser le reste de la pâte au frigo quelques jours, dans un sac à congeler (avant de mettre la pâte dedans, huiler le sac, fermer avec un élastique, faire quelques trous à l’aide d’un cure dents)

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Svaki put kada sam mesila picu pokušavala sam da pronađem po meni, idealno testo. Da bude onako meko, fino, po malo žilavo, sa krckavom donjom koricom i ovog puta sam zaista dobila onaj ukus i sastav testa, koji sam već davno imala zamišljen u mojoj glavi.
Recept: 1,100 gr brašna
500 ml obične vode
30 gr svežeg pekarskog kvasca
100 ml devičanskog maslinovog ulja
2 jajeta
130 gr tečnog sira ili jogurta
1 kafena kašičica šećera
2 kafene kašičice soli
1 vrećica praška za pecivo.
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Priprema:
Vodu stavite u dublji lončić ili bilo koju posudu, dodajte šećera pa zagrejite na šporetu , da bi bila mlaka, stavite kvasac u njemu i sačekajte da se otopi.
Zamlačite tečni sir.
U vangli u kojoj ćete mesiti, stavite brašna, dodajte praška za pecivo, sjedinite sa brašnom, napravite udubljenje, pa dodajte jaja ,ležerno umućena, ulja, tečnog sira ( nešto slično našem jogurtu- ima ukus sira a u tečnom je obliku), soli i zamesite testo, rukama naravno. Testo oblikujte u loptu i od njega možete odmah praviti pice, ne morate čekati da naraste. Za jednu picu uzmite po 250-300 gr testa, zavisi od veličine pleka.

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Preostalo testo možete nekoliko dana čuvati u frižideru, u kesi od zamrzivača. Pre nego što stavite testo u kesu ,premažite je malo uljem, zavežite gumicom i kesu izbockajte čačkalicom, da bi vazduh koji nastaje prilikom narastanja testa, izlazio. Ovo testo možete koristiti i za hleb.

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