Poulet au parmesan. Parmezan piletina.

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Recette : 5 blancs de poulet, du gros sel, du poivre, une noisette de beurre, 3cás d’ huile de pepins de raisins , 1/3 tasse de café d’eau, 150ml de vin blanc, 2 carottes, 2 oignons moyens paille, 1 oignon nouveau, 1/2 de poireaux,( blanc de pireaux), cannelles 1 bâtons, 120 gr de fromage parmesan, 120 ml lait de noix de coco, 150 ml de crème fleurette.
Accompagnement Riz :160 gr de riz complet, 1 oignon, une noisette de beurre.

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Dans une poêle mettre du beurre, faire chaufer, attention au beurre ça crame vite. Faire dorer vos blancs de poulet, réserver les.

Chaufer l’huile de pepins de raisins dans une plaque ,ajouter les oignons, coupés en lamelles, carottes coupées en rondelles, poireaux coupés en lamelles, saler, poivrer, faire revenir, ajouter l’eau, laisser mijoter. Disposer les blancs du poulet dessus ajouter du vin blanc, bâton de cannelle , lait de coco, la crème fleurette faire cuire 10 minutes, dans un four préchauffé.
Pendant ce temps faire cuire du riz. 160 gr de riz, 500ml d’eau,1 oignon, une noisette de beurre. Dans une casserole faire fondre du beurre, ajouter l’oignon, faire revenir, ajouter du riz, faire cuire un peu, ajouter de l’eau, faire cuire à feu doux 15 minutes. Au moment de servir parsemer le parmesan au dessus du riz et du poulet.
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Kombinacija piletine , parmezana i kokosovog mleka daje fantastičan ukus jelu. Ko voli naravno, kombinaciju slano-slatko. Belo pileće se brzo priprema i za till čas imaćete ručak na stolu.
Za pripremu će vam trebati: 5 parčadi belog pilećeg mesa, 2 crna luka, srednje veličine, 1/2 prazi luka( beli deo), 1mladi luk, 2 šargarepe, , 3 kašike ulja od semenki grožđa, 1/3 kafene šoljice vode ,krupne morske soli, bibera, 1štapić cimeta, 120 gr parmezan sira , 120 ml kokosovog mleka, 150 ml tečne slane pavlake.
Kao prilog mesu: 160 gr integralnog pirinča, 1 manja glavica crnog luka, jedna manja kockica putera.

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Priprema: stavite u tiganj kockicu putera , zagrejite , ne previše da puter ne pregori, ispržite belo pileće da dobije zlatno- žutu boju.
Povrće operite osušite ubrusom i isecite na lamele.
U jednom pleku zagrejite ulje i ubacite povrće, posolite , pobiberite, dodajte vode, dinstajte dok ne omekša . Kada omekša dodajte belog vina ,zatim poređajte belo pileće meso preko povrća, prelijte kokosovim mlekom, pavlakom, dodajte štapiće cimeta i stavite u rernu 15 minuta da se zapeče.
Pirinač skuvajte na sledeći način: stavite kockicu putera u dublju šerpu, dodajte luk i upržite da dobije staklastu boju, dodajte pirinač, propržite ga nekoliko sekundi , dodajte vode, posolite i pustite da provri. Kada provri smanjite vatru i kuvajte dobrih 15 minuta.

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