Caramel gâteau sans œufs. Karamel posna torta.

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Dans mon pays il y a des periodes quand on mange pas de viande et des produits animaliers. Les gâteaux faits pendant cette période sont toujours faits sans oeufs.

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Recette: 1 kg de pommes jaunes golden, 2 càs de sucre, 1càs de miel, 2 càc de cannelle, 1 càc de noix de muscade.
Pour la croute: 2 tasses de café de farine, 2 tasses de café de semoule de ble dur, 2 càs de cacao,1 tasse de cafe de sucre, 140 gr de beurre, 1 sachet de levure chimique.
Laver et râper votre pommes dans un saladier. Ajouter du sucre, du miel, du cannelle et du noix de mouscade, reserver les.

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Pour préparer la croute: melanger dans un saladier du farine, du semoule de blé dur, du sucre, et du levure chimique. Partager en deux, et rajouter 2 càs de cacao ça serait l’ingrédient pour la premier croute et la deuxième vous aller faire sans cacao.
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Montage du gâteau :
Dans une plaque amovible, étaler la premier croûte au cacao, râper la moitié du beurre 70 gr par dessus, disposer les pommes, couvrir avec la deuxième croûte et râper à nouveau avec du beurre. Faire cuire à 180 degres 30 minutes.

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Pour le caramel il vous faut: 180 gr de sucre, 80 gr de beurre, 1 pincée de gros sel ,150 ml de crème fleurette. Dans une casserole mettre du sucre à fondre sur feu moyen, ajouter du beurre, du gros sel, faire fondre. Retirer la casserole du feu, ajouter la crème fleurette. Faire cuire. Lorsque la crème devient épaisse retirer du feu, napper le gâteau.

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Ovo je jedan jako ukusan starinski kolač. Ne treba vam puno namirnica za njega a veoma lako i brzo se sprema. Ja sam ga pravila i sa šljivama i sa crvenim voćem i u oba slučaja kao i sa jabukama je fantastičnog ukusa. Ono što je bitno za ovaj kolač je to da se obavezno doda putera, da bi korice bile mekane i kompaktne, jer ipak pšenični griz zahteva da bude natopljen.
Ja sam dodala putera , jer volim ukus putera u kolačima.

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Za kolač vam je potrebno : 1 kg sočnih jabuka, 2 kašike šećera, 1 kašika meda, 2 kašičice cimeta, 1 kašičica morskog( muškantnog) oraha. Jabuke operite, narendajte, dodajte ostale sastojke i ostavite sa strane. Ja ih nisam ljuštila.
Za koricu vam je potrebno: 2 kafene šolje žitnog brašna, 2 kafene šolje pšeničnog griza, 1 kafena šolja šećera, 2 kašike kakaa, 1 kesica praška za pecivo,140 gr putera ili margarina ( za posan kolač).
Navedene sastojke osim kakaa, stavite u jednu činiju, promešajte, dobro sjedinite i podelite na dva dela. U jedan deo stavite kakaa. Od ovog drugog dela sa kakaom ćete napraviti prvu koricu kolača.
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Za karamel vam je potrebno: 160 gr šećera, 80 gr putera ili margarina, 150 ml tečne pavlake i prstohvat krupne morske soli.
U jednu manju šerpu stavite šećera da se otapa na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Kada dobije braon boju, odnosno kada bude karamelizovan dodajte putera da se otopi i soli. Kada puter bude otopljen sklonite šerpu sa vatre i postepeno sipajte pavlaku. Prilikom sipanja pazite da se ne izgorite jer dolazi do prskanja!

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Kolač se ređa u pleku sa pokretnim stranicama ovim redom:
Prva korica sa kakaom ,narendajte polovinu putera ili margarina odozgo na koricu- smesa od narendanih jabuka -druga korica, narendajte odozgo drugu polovinu putera ili margarina. Stavite da se peče u već zagrejanoj rerni na 180` 30 minuta. Kada bude pečen izvadite ga iz rerne i prelijte karamelom.

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