Brioche allégée au miel. Brioš sa medom-lajt.

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Recette: 600 gr de farine de blé tip 45,
23 gr de levure boulangère,
2 jaunes d’oeufs,
150 ml d’eau plat,
150 ml de lait,
50 ml de crème fleurette,
50 gr de beurre,
3 càs de miel,
1càs de sucre,
1,1/2 càc de sel.

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Étape 1 : melanger du lait ,d’eau, la crème fleurette, les faire tiédir, ajouter le sucre, la levure à dissoudre . Mettre le mélange à côté.

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Étape 2: danas un cul de poule mettre de la farine, faire un puits au centre de la farine, ajouter le beurre fondu, le sel, le miel ,verser le mélange avec la levure , pétrir la pâte, et incorporer tout à la main . Former une boule, couvrer avec un torchon, et laisser la pate reposer à la température ambiante. Elle dois doubler la volume. Faire pétrir la pâte à nouveau et laisser la repousser.

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Mettre la pâte sûr plan de travail , fariné, partager la en plusieurs morceaux. Façonner la pâte en boules , mettre dans les moules individuels. Laisser la pâte à repousser et faire cuire vôtre brioches dans un four préchauffé à 230 degrés, la chaleur tournante 20 min. Après la cuisson les badigeonner avec du miel.

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Ja često pravim brioš, jer moje ćerke obožavaju da pripreme doručak sa njim. Po originalnom receptu brioš je malo više kaloričan, ali sve to ipak zaboravite, kada u ustima osetite ukus i miris toplog brioša, uz jednu dobru šoljicu, prve jutarnje kafe. Sledeći put ćemo se videti sa originalnim receptom, a za sada evo moje « lajt » varijante, sa mnogo manje putera i jaja, i verujte, nije ni ovako loš.

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Recept: 600gr brašna tip 45
23 gr svežeg pekarskog kvasca
2 žumanca
150 ml obične vode
150 ml mleka
50 ml tečne , slane pavlake
3 supene kašike meda
1 supena kašika šećera
1/12 kafena kašičica soli
med za premazivanje.

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Recept: 600 gr pšeničnog brašna tip 45, 23 gr pekarskog kvasca, 150 ml obične vode, 150 ml mleka, 50 ml tečne slane pavlake, 50 gr putera, 2 žumanca, 3 supene kašike meda, 1 kašika šećera, 1,1/2 kašičica soli,

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Etapa 1:
Pomešajte mleko , pavlaku , vodu, zamlačite ih ,dodajte šećera i stavite kockicu kvasca da se otapa . Ostavite sa strane.
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Etapa 2: U posudi u kojoj ćete mesiti, stavite brašna i po sredini napravitete udubljenje u kome ćete dodati otopljenog putera, žumanca i soli. Zamesite testo sa mešavinom koju ste prethodno pripremili( u kojoj se kvasac otapao), pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste na sobnoj temperaturi. Posle narastanja, testo premesite, i ostavite da iznova naraste.

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Tako naraslo testo, stavite na radnu površinu, posutu brašnom, podelite na manje loptice, stavite u modlice za pečenje, ostavite da malo narastu i pecite ih u zagrejanoj rerni (sa ventilatorom), na 230 stepeni 20 minuta.
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Posle pečenja, dok su još vrući, premažite ih medom.
Prijatno vam bilo.
I ne zaboravite, javite se, htela bih da čujem vaše utiske.

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