Le pain pour St Patron de la famille – St Georges. Slavski kolač.

image

image

image

image

image

image
Recette:
1 kg de farine de blé tip 400
700 ml d’eau plat
100 ml d’eau gazeuse
28 gr de levure boulangère
2 càc de sel
1, 1/2 càc de sucre
Pour la déco j’ai utilisé pate brisée
300 gr de farine tip 400
150 gr de beurre
70 ml d’eau
1 oeuf
Sel fin
Pour la dorure :
1 jaunes d’œuf
1 œuf entiere
1 càs de sucre semoule.

image

image

image

Kod nas u parodici slavimo slavu dva puta godišnje, u maju mesecu Durđev dan, i u septembru ,Svetog Đorđa. Svih ovih godina sam kolač mesila onako , kako ga je moja svekrva mesila, jer se sećam da mi je uvek govorila da je ona preuzela način mešenja i ukrašavanje od svoje svekrve.

image

image
Ove godine sam odlučila da ga umesim i ukrasim po sopstvenom nahođenju, gledajući da ne odstupam puno od njenog načina rada, i evo moga rezultata.

image
Recept:
1 kg brašna tip 400
600 ml vode obične
100 ml gazirane vode
10ml bigojavske vodice
28 gr pekarskog kvasca
2 kašičice soli
1,1/2 kašičica šećera
Za dekoraciju sam koristila brize testo, a za njega val je potrebno:
300gr brašna , tip 400
150 gr putera
70 ml vode
1 jaje
malo soli
Za premazivanje:
1 žumance
1 celo jaje
1 kašika šećera

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s