Focaccia à la farine de seigle. Focaccia sa ražanim brašnom, belim lukom i peršunom.

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Već davno nameravam da umesim fokaccia-u ali sve nekako umesim nesto što se trenutno smućkalo u mojim mislenim receptima. I baš ovih  dana razgledam recepte moje drage ,fb prijateljice Vere Trajkovske – sa bloga « Magična Gala kujna » i vidim , Vera je nedavno mesila fokaccia-u, u njenoj fantastičnoj izvedbi.Tako da me je Vera na neki način inspirisala da je i ja umesim , u nekoj mojoj verziji, sa ražanim brašnom. Inače Vera ima jedan fantastičan blog, koji se meni jako dopada, stoga vam ga toplo preporučujem.

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Za mešenje će vam trebati:
360 gr pšeničnog brašna
70 gr ražanog brašna
100 ml obične vode
100 ml mineralne vode
28 gr svežeg pekarskog kvasca
1 kafena kašičica seckanog peršuna
3 češnja , seckanog belog luka
4 kašika maslinovog devičanskog ulja
1/2 kafene kašičice šećera
1, 1/2 kafena kašičica soli
50 gr belanaca

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Priprema: vodu pomešajte, zagrejite da bude mlaka, stavite kvasca, dodajte šećera i sačekajte da se kvasac otopi. U posudi u kojoj ćete mesiti, pomešajte brašna, dodajte soli ,  u sredini napravite udubljenje, dodajte belanca , peršuna i belog luka i vodom u kojoj se otapao kvasac zamesite testo. Ostavite da testo naraste, kada naraste, izvadite iz posude na pobrašnjenu površinu,  oblikujte ga i ukrasite po vašoj volji.

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J’ai eu l’ idée de préparer la focaccia de ma chère , fb amie, Vera Trajkovska – du bog « Magična Gala kujna ». En regardant son blog, je suis tombée sur les photos de sa focaccia. Elle ma tout de suite inspirée et, voici  la focaccia à  ma façon.

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Pour la focaccia comme la mienne il vous faut:
630 gr de farine de blé
70 gr de farine de seigle
100 ml d’eau plat
100 ml d’eau pétillante
28 gr de levure boulangère
1càc de persil haché
3 gousses d’ail haché.
1/2 càc de sucre semoule
1,1/2 càc de sel fin
50 gr de blanc d’oeufs

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Étape 1:
Melanger les eaux, les faire tiédir, ajouter le sucre, delayer la levure dans l’eau. Dans un saladier, mettre les farines, les melanger, faire une puits, ajouter le sel , persil, le lait et les blancs d’oeufs. Verser l’eau , petrir la pâte à la main de cette façon : Soulever la farine pour ramener le dessous vers le dessus. Remuer la pâte, jusqu’a ce qu’elle se detache des parois du saladier, former une boule. Couvrir la pate avec un torchon propre. La laisser lever à la température ambiante.

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Une fois levée, mettre la pate sur un plan de travail fariné , travailler la pâte un peu en faisant un rabat ( soulever partiellement la pâte pour ramener le dessous vers le dessus), former une boule et préparer la focaccia comme vous le souhaitez.

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