Sorizo gibanica od bagete i čia semenki .Gâteau salé à la baguette au chorizo et graines de chia.

Vi ste umesili hleb, evo ga vaš dragi ide sa posla ,  kao što je to slučaj samnom, u kesi nosi neki novi hleb koji mu je zapao za oko, sa nekim intresantnim unakrsnim presekom odozgo ,i nekoliko zrnevlja vama dobro poznatih žitarica ,dok je švrljao po marketu i vi više ne znate šta ćete sa toolikim hlebom.  E pa evo super ideje kako da ga utrošite:

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Ja sam iskombinovala kriške bagete , kriške hleba sa zrnevljem susama, lana i maka.
Potrebne namirnice:
španska kobasica chorizo ( sorizo dimljena ćuretina
šunka iz Parme
100 gr kozjeg sira
nekoliko tost sira
50 gr čia semenke

Mogu vam reći da je sve ispalo super, svi su jeli i bili zadovoljni. A preliv sam napravila od sledecih sastojaka:
5 jajeta
1/2 kafene šolje ulja od semenki grožđa
1 kafena šolja  pavlake 
2 kafene šolje mleka
1 kafena šolja mineralne gazirane vode
prstohvat bibera

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Postupak:
Uključite rernu da se zagreva na 250 stepeni
Plek premažite uljem
Hleb isecite na tanje kriške
Suvomesnato isecite na lamele
Preliv :
Jaja dobro umutite, dodajte pavlake, sjedinite sa jajima, dodajte mleka, ulja, vode , bibera, dobro sjedinite.

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Po pleku poređajte kriške hleba, odozgo suvomesnato, sir ,čia semenke, postupak ponovite još jednom, posipajte semenke odozgo, prelijte prelivom i zapecite u rerni .

Napravite preliv  od ovih sastojaka, premažite plek uljem, poređajte kriške hleba, stavite suvomesnato, pa postupak ponovite još jednom. Zalijte sve prelivom i stavite da se zapeče u rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta.

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Si il vous reste beaucoup de pain, vous pouvez faire un gâteau salé, comme ce lui la au charcuterie et au fromage de chevre, comme ce lui la.
Pour le gâteau il vous faut:
des tranches de baguette
des tranches de pain au céréales
des tranches de chorizo
des tranches de jambon de Parme
des tranches de dinde fumé
100 gr de fromage de chèvre
50 gr de graines de chia.

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Pour l’appareil (sauce)
5 œufs
1/2 tasse de café d’huile de pépins de raisins
1 tasse de café de la crème fraîche 2 tasse de café de lait
1 tasse de café d’eau pétillante

Préparer la sauce:
Dans un saladier mettre les oeufs, les battre complètement,  ajouter: le fromage, le lait, l’huile, l’eau,  le poivre.
Faire chaufer le four à 250 degrés.
Huiler la plaque. Couper  le pain en tranches. Couper les charcuteries en lameles. Alterner les tranches du pain, disposer les charcuteries , le fromage, les graines de chia,
et puis alterner les tranches de pain et du charcuteries à  nouveau. Verser la sauce dessus, parsemer les graines de chia et faire cuire le gâteau à 250 degrés,  5 minutes.

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