Kroasani sa sirom.Croissants au fromage feta.

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Ne znam da li znate da je postojbina croissants ( kroasani- kako se pravilno izgovaraju), Austrija, tačnije Vienne – Beč. Recept je donela Marie Antoinette poreklom Bečlijka, udajom za francuskog kralja Louis 16 ( Luja 16. U formi u kojoj danas postoje u Francuskoj nastali su još 1920 godine.

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Kruasoni nisu ništa drugo nego malo kvalitetnije umešeno testo za hleb sa puno putera. Pošto i sami znate da nije dobro često jesti previše masnu hranu, ja sam ih ovog puta umesila sa manje putera.

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Moram nešto da vam kažem u poverenju : Ja ne volim uopšte da se ponavljam bilo šta da radim a naročito da se uvek pridržavam starog recepta i zato svaki sledeći put kada ih mesim , mesim ih po nekom mom novom, trenutno smišljenom receptu i kažem  sebi  ovaj je super , to je taj , onaj pravi i zapisujem na brzinu ,da bih ga imala za sledeći put , ali sledećeg puta opet je smišljen neki novi, bolji od prethodnog.

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Recept:
1,100 gr žitnog brašna tip 45
3 jajeta
140 gr fromage blanc ( sir oporig ukusa u tečnom stanju po izgledu sliči na kiselu pavlaku a po ukusu na jogurt
100 gr putera
200 ml vode obične
100 ml mleka
30 gr pekarskog kvasca
2 kafene kašičice šećera
3 kafene kašičice soli
120 gr putera za premazivanje jufki
200 gr sir feta

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Postupak:
Vodu zamlačite u dubljoj šerpici, dodajte šećera, kvasca i sačekajte da se otopi.
Jaja ležerno umutite
Puter otopite
zamlačite fromage blanc
U vangli u kojoj ćete mesiti stavite brašna , napravite udubljenje u brašnu dodajte jaja, putera, tečnog sira, soli ,zamesite testo, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da naraste.  Kada naraste, izvadite testo na pobrasnjeni sto, izradite ga malo (mesite),oblikujte ga u valjak i isecite na kriške. Od tih kriški napravite loptice, koje ćete razviti oklagijom na jufke. Svaku jufku premažite tankim listićima putera, osim zadnje  i naslažite ih jednu na drugu. Sačekajte da malo narastu pa ih razvijte u jednu veliku.

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Tu veliku jufku isecite na trouglove, stavite sir po njima , urolajte ih u kiflice i poređajte u plek. Sačekajte desetak minuta da narastu , uključite rernu na 250 stepeni pa ih pecite na 230 stepeni oko 15-tak minuta.

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Je vais vous confier quelque chose: je n’aime pas faire les choses toujours de la même façon, utiliser les même recettes. Donc à chaque fois mes croissants sont fabriqués d’une nouvelle recette que j’invente moi-même, et puis je me dis: voila cette recette est superbe il faut que je la note de suite, et la prochaine fois ça sera encore une nouvelle recette.

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Donc cette fois je les ai fait comme ça :
1, 100 gr de farine tip 45
30 gr de farine boulangere
200 ml d’eau plat
100 ml de lait
3 oeufs
100 gr de beurre
2 càc de sucre
3 càc de sel
140 gr de fromage blanc
120 gr de beurre pour tartiner la pâte

200 gr fromage féta 

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Étape1 :
Melanger l’eau et le lait
dans un récipient
les faire tiedir, ajouter le sucre, delayer la levure dans le mélange.
Étape 2:
Dans un saladier mettre la farine, faire un puit, ajouter les oeufs légèrement battus, le beurre fondue, le sel, le fromage blanc tiède( faire tiedir au micro-ondes ).  Verser le mélange avec la levure  et puis pétrir la pâte à la main, en soulevant la farine pour ramener le dessous vers le dessus.  Faire une boule, couvrir le saladier avec un torchon propre et laisser lever la pâte dans une température ambiante.

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Une fois lever la pâte,  la debarrasser sur plan de travail légèrement  fariné et pétrir en faisons une boule et puis faire un roulé de pâte. Couper le en tranches,  chaque  tranche petrir en faisons une boule et puis un cercle ,à  l’aide d’ un rouleau de pâtisserie . Chaque cercle tartiner avec le beurre les mettre l’un sur l’autre, en tout faire 5.  Chaque grand cercle composer de cinque petit aplatir à l’aide dun rouleau de pâtisserie couper le en triangles,  sur chaque triangle mettre un morceaux de fromage féta,  rouler le et disposer le  sur une plaque allons au four. Laisser les croissantes pouser un peut et les faire cuire dans un four préchauffé à  230 degrés, 15 minutes.

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