Cheesecake -oreo-fruits rouges la crème  chantilly. Čizkejk-oreo-crveno voće-šlag krem.

Još uvek se sećam dana kada je moja Milena bila još u maloj školici  i sva radosna, vraćajući se kući nosila beli papirić  u svojim malim ručicama govoreći mi  još sa vrata: »Mama učiteljica nam je danas dala recept za čizkejk, to je jedan super kolač sa sirom »!  Pročitala sam recept , stavila papir  među ostale, u moju mirišljavu škrinju recepata uz obećanje da ćemo ga uskoro pripremiti i potpuno zaboravila na njega, dok jednog dana , listajući je , nisam slučajno naišla na njega i videla Milenu  kako  sva radosna drži papirić ispisan rukom njene učiteljice.  I tako je  cheesecake  postao naš omiljeni kolač, s’tom razlikom sto ja volim da eksperimentišem tako da ga danas  pripremam na  neki moj način. 

Recept: 

2 pakovanja oreo keksa

6 jajeta

200 gr šećera

440 gr  fromage blanc (belog sira , nešto između jogurta i kisele pavlake)

80 gr voćnog jogurta od bresaka

90 gr sira maskarpone

6-7 kašika žitnog brašna

sok od jednog bio limuna

malo putera za podmazivanje pleka

250 gr šlag kreme

250 ml mleka

Coulis – kuli od crvenog voća:

300 gr crvenog voća

150 gr kristal šećera

Priprema: 

Podmažite plek i poređajte vaše kekse

U posudi vašeg miksera razbijte jaja, dodajte šećera, uključite mikser na 6  pa ih umutite penasto. Isključite mikser  dodajte sireve , voćnog jourta, dobro ih sjedinite uz pomoć žice, dodajte brašna pažljivo mešajući da nema grudvica , dodajte soka od limuna, i sipajte smesu preko keksa.

Pecite cheesecake u već zagrejanoj rerni na 230 stepeni ,40 minuta.

Recette:

200 gr de bisquits oreo

6 oeufs

4 càs de farine de blé 

200 gr de sucre semoule

440 gr de fromage blanc

90 gr de fromage mascarpone

1 pot de yaourt aux abricots

Jus d’un citron bio

le beurre pour beurrer la plaque

250 gr de la crème chantilly déshydratée 

250 ml de lait

Coulis  de fruits rouges :

300gr de fruits rouges

150 gr de sucre semoule

Preparation:

Beurrer  votre plaque,  disposer les biscuits .  

Faire chauffer votre four à  250 degres

Dans la cuve  de votre robot mettre les oeufs,ajouter   le sucre et les faire monter.  Ajouter le fromage blanc, le yaourt, et du fromage mascarpone, bien melnger, ajouter la farine une cuillerée par une, melanger à  l’aide d’ un fouet sans avoir des grumeaux,  ajouter le jus de citron et verser la preparation sur les bisquits. Faire cuire cheesecake dans un four préchauffé à  230 degres 40 minutes.

Dans la cuve de votre robot mettre  la poudre de la crème chantilly,  ajouter un peut de lait melanger à  l’aide d’ une cuillère,  faire monter la crème au vitesse  6 en ajoutant progressivement  de lait.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s