Salade piémontaise. Salata pijemontez.

La salade piemontaise on la fait toujours à la même manière, et avec les même ingrédients. Cette fois la j’ai décider de la présenter comme un gâteau. 

pour la salade il vous faut:

4 grosse pomme de terres

6  tranches de jambon de Paris couper en dès. 

5 œufs dures 

150 gr de cornichons 

2 grosse tomates

200 gr de la mayonnaise à  l’huile de noisettes 

120 gr de fromage à tartiner boursin, Philadelphia )

160 gr de fromage râpé

Préparation :

Éplucher,  laver et couper les pommes de terres à  la mandoline. Les faire cuire dans l’eau salé dans une casserole.  Une fois cuites les égoutter  et garder  de côté. 

Faire cuire les œufs : les mettre ldans une casserole verser l’eau froide, ajouter le gros sel , les faire cuire 10 minutes après ébullition de l’eau.  Retirer la casserole de gaz mettre la casserole   dans l’évier et laisser l’eau á couler dessus.  Les éplucher et les couper  en allumettes à la râpe.

Faire mèlanger dans un saladier: la mayonnaise,  jambon couper en des et les cornichons couper en des.  Monter la salade dans une plaque amovible.  Mettre les pommes de terres, tartiner dessus de la mayonnaise, parsemér du fromage râpé un peut,(répéter après  chaque couche )   mettre le mélange  du  jambon , cornichons, mayonnaise, disposer les tomates couper en rondelles,  tartiner le fromage à  tartiner,  mettre les rondelles de pommes de terres,  mettre le melange de cornichons, du jambon et du mayonnaise , deuxième couche de pommes de terres -la mayonnaise et finir en parsèment du fromage râpé. La salade mettre dans frigos pendant la nuit pour qu ça bloque. Décorer la lendemain et déguster la sans attendre. 

Salata pijemontez je klasik francuske kuhinje, koja se veoma često nađe na trpezi, lako se priprema, ne zhteva puno vremena, mešavina sastojaka koji daju fantastičan osvežavajući ukus. Odlična  kombinacija povrća tako da može biti i kompletan obrok ( ručak).Salata se obično servira u činiji, ja sam je ovog puta napravila u obliku torte.

Za pripremu salate vam je potrebno:

4 krompira srednje veličine

5 tvrdo kuvanih jajeta

6 režnjeva  svinjske šunke

150 gr kornišona

2 veća paradajza 

120 gr sira za mazanje

160 gr rendanog kačkavalja

200 gr majoneza sa uljem od lešnika

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite pomoću recka na kolutove i obarite ih  u slanoj kipućoj vodi. Kada budu kuvani ocedite ih dobro od vode i ostavite sa strane. Jaja skuvajte u vodi u kojoj ćete dodati krupne morske soli da bi se lakše ljuštila ( kuvajte ih 10 minuta. Kada budu kuvana oljuštite ih i izrendajte. Paradajz operite i isecite na kolutove.  Kornišone isecite na sitne male kickice.U jednoj činji pomešajte malo majoneza, šunke i kornišona.  Za montažu salate vam je potreban plek koji se otvara sa strane i sa pokretnim dnom.

Salatu ređajte u pleku ovim redom:

Krompir koji ćete premazati sa malo majoneza , pisipajte malo rendanog kačkavala,( kačkavalj ćete posipati posle svakog ređannog sloja), odozgo stavite mešavinu šunke, majoneza i kornišona, zatim stavite kolutove paradajza koje ćete premazati sirom za mazanje, mešavinu još jednom, drugi sloj krompira koji ćete premazati majonezom i završite sa rendanim kačkavaljem. Salatu stavite u frižideru da prenoći kako bi se dobro sjedinila.

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